aanbiedingen archief 2009

25-01-2009

PRADIO WIJNEN


 Nieuw in ons assortiment ! ! ! 



 

Wijnen van  met als herkomst doc Grave Friuli.



Pradio werd in de jaren 70 opgericht door de Luca en Pierpaolo Cielo met als doel kwaliteitsvolle Grave Friuli doc – wijnen te produceren. 

Pradio beschikt over 35ha wijngaarden met een jaarlijkse opbrengst van 300.000 flessen. Om de beoogde kwaliteitsnorm te halen beslisten Gebroeders Cielo onmiddellijk om de opbrengst per wijnstok te reduceren. Maar ze gingen nog een stapje verder.Voor elke druifsoort stellen ze een afzonderlijke productiemethode voor om zo de typische druifeigenschappen te verwerken in de wijn.

Afhankelijk van de eisen wordt naast traditionele vinificatie,  inweking zonder schil, koude inweking en hyperoxygenatie toegepast. De gistingsprocedure gebeurt altijd in temperatuurgecontroleerde inoxvaten, behalve de Chardonnay en de Sauvignon gist deels in Barriques van 225L en 350L.
 

De oenoloog Beppi Bassi speelt een belangrijke rol in de wijnbereiding. Zijn ervaring en vaardigheid geven een ontegenzeggelijke unieke touch aan de wijn.

Het bewijs kan je proeven maar ook zien op hun palmares.


LUCA MARONI - GUIDA DEI VINI ITALIANI 2006

TERAJE CHARDONNAY 2004 Indice/rate: 84
TUARO REFOSCO 2004 Indice/rate: 82
ROK ROSSO 2003 Indice/rate: 82
CREARO CABERNET SAUVIGNON 2003 Indice/rate: 80
RONCOMORO MERLOT 2004 Indice/rate: 80
PRIARA PINOT GRIGIO 2004 Indice/rate: 80
SOBAJA SAUVIGNON 2004 Indice/rate: 78
GAIARE TOCAI FRIULANO 2004 Indice/rate: 78
 
     
LUCA MARONI – ANNUARIO DEI MIGLIORI VINI 2006 TERAJE CHARDONNAY 2004 Indice/rate: 84

“Colore dorato, glicerinosità ammantante, l’occhio vi ammira. Poi di gran rango e dal gran profumo questo vino. Denso al contatto per i suoi concentrati succhi, di gran fittezza e maturità di frutto, eppure dal naso dolcemente, florealmente fragrante. Doti contrapposte simultaneamente, armoniosamente presenti. La sua complessità: da un lato levità, dall’altro densità. Da uno suadenza, da un altro potenza. Denominatore comune ed esaltatore della base: una nitidezza enologica d’esecuzione che a questo ora freddo, ora caldo frutto, sempre ben polposo, il terso nitore della sua espressione, amplificando consente.”
     
GAMBERO ROSSO - SLOW FOOD EDITORE VINI D’ITALIA 2006

Rok Rosso ’03 2 bicchieri - two glasses
Rok Rosso ’01 2 bicchieri - two glasses
Crearo Cabernet Sauvignon ’03 1 bicchiere - one glass
Teraje Chardonnay ’04 1 bicchiere - one glass
Roncomoro Merlot ’04 1 bicchiere - one glass
Priara Pinot Grigio ’04 1 bicchiere - one glass
Sobaja Sauvignon ’04 1 bicchiere - one glass
Gaiare Tocai ’04 1 bicchiere - one glass