aanbiedingen archief 2013

03-12-2013

Proefdagen 7 en 8 december

Proefdagen 7 en 8 december

WIJNEN VOOR DE FEESDAGEN ?

 

De feestdagen zijn in aantocht. Geen beter moment om je te verdiepen in de Italiaanse wijnen. Want voor elk gerecht en elke gang is er wel een passende vino te bedenken. Welke precies?

We helpen je graag op weg... tijdens onze PROEFDAGEN.

 

Zaterdag 7 december

Zondag 8 december

van 10u-18u

 

17-05-2013

Toscane wijnreis april 2013

Toscane wijnreis april 2013

Dagboek trip Toscane

 

zaterdag 27/4

vertrek dusseldorf 9.05u

aankomst Pisa 10u50

Camille en Brigitte konden er helaas niet bij zijn.

De weergoden waren ons niet goed gezind, het regende pijpestelen.

Vertrek met 2 minibusjes naar Pisa, restaurant Beny (eigenaar Damiano, artiestennaam is Beny) voor de lunch.  De lunch bestond uit prosciutto, gamba's met truffelolie, gemengde groenten, verschillende groententaartjes.

Met de magen goed gevuld vertrokken we naar de scheve toren van Pisa.  Onderweg ferme investering gedaan in Pisa, groepskorting onderhandeld in de aankoop van een paraplu.  

Na enkele mislukte pogingen om de scheve toren van Pisa terug recht te krijgen hebben we onze tocht verder gezet richting hotel, gelegen in Carmignano.

Daar werden we vriendelijk ontvangen door de eigenaars van het wijndomein Cantagallo.

s Avonds werden we hartelijk ontvangen door Sylvia.  Zij trakteerde ons op een lekker diner met aangepaste wijnen (Chianti Montalbano, Chianti Montalbano Riserva) van eigen makelij.  Zeer lekker!!

 

zondag 28/4

ontbijt in Cantagallo

Vertrek om 9u30 richting Grosetto waar er een bezoek gepland is aan het wijnhuis Val di Toro.  We werden verwelkomd door het zonnetje

De eigenaars waren zeer sympathiek.  Hij, een schotse brit, zij, een siciliaanse, hebben allebei in de financiele sector gewerkt.  10j geleden hebben zij de beslissing genomen om met het gezin te ontsnappen uit de stressy wereld en hebben zij zich in Grosetto gevestigd.  Hier hebben ze zich toegelegd op het verbouwen van wijn.  Een aantal jaren later werd hun eerste wijn geboren: Val di Toro.  Deze wijn wordt op een zeer natuurlijke manier verbouwd.  Aanrader is hun witte wijn: Auramaris en hun rosé wijn: Alfa Tauri

Na bezoek van dit idylisch plekje op aarde, hebben we onze reis voortgezet richting Siena.  Op de Piazza del Campo werd de heilige Santa Catelina gevierd met de nodige toeters en bellen.  Hier hebben we genoten van een lekker drankje op een terrasje.

s Avonds werden we terug verwacht in de Osteria Cantagallo.  Het ene busje was al sneller ter plaatse dan het andere.  De oorzaak hiervan wordt nog nader onderzocht.

Hier, in Cantagallo, werd ons een diner aangeboden met aangepaste wijnen van het wijndomein le Farnete.  Sylvia, de gastvrouw, heeft ons weer goed in de watten gelegd.

 

maandag 29/4

ontbijt in Cantagallo.

Om 9.30u bezoek aan de productie van olijfolie van Cantagallo.

Om 10u vertrek naar Setriolo.  Na een lange zoektocht zijn we uiteindelijk aangekomen in de hoeve van de familie Soderi.

in vergelijking tot Val di Toro is dit wijnhuis kleiner, maar zeker de moeite waard.  De hele geschiedenis achter dit wijnhuis is zeer sympathiek en zou zeker voer zijn voor schrijfster Montefiori.

Na deze proeverij zijn we richting San Gimignano vertrokken.  Het ene busje was er al weer wat sneller dan het andere.  De oorzaak hiervan wordt nog naderder onderzocht :-)

Om 18u werden we verwacht in het domein van Ormanni. Uiteindelijk, met weeral een vertraging van..  waarvan de oorzaak nog nader onderzocht wordt, werden we rondgeleid in dit wel 60ha landgoed.  Dit domein is reeds van in de 14de eeuw eigendom van de familie Ormanni. Dit is het grootste wijnhuis dat we dit weekend bezocht hebben.  We werden overweldigd door de grootte van de wijnkelder.

Om 23u zijn we terug in het hotel geraakt, het ene busje met al meer omweg dan het ander (de oorzaak hiervan wordt deze keer tot op het bot onderzocht).


Na een lange, maar zeer leuke dag zijn we toch richting bed vertrokken.  

want om 4u werden we terug verwacht om naar de luchthaven van Pisa te vertrekken, richting Weeze.  

Frans en Rosanna, wij danken jullie van harte voor dit prachtig georganiseerd weekend.  Het was erg leuk om achter de schermen, in Toscane, van deze wijncultuur te mogen proeven en te genieten van dit lekkers.  Het was een unieke ervaring met een zeer leuk gezelschap.

Dank jullie wel!