JavaScript seems to be disabled in your browser.

You must have JavaScript enabled in your browser to utilize the functionality of this website. Click here for instructions on enabling javascript in your browser.

 
Villalta, Grappa barricato di Tocai - Bepi Tosolini
Variëteit: Tocai druif (Uve Friulano)
Alambic: discontinu
Destillatie: in traditionele stoomketels
Barrique: kersenhout, medium geroosterd

Kleur: intens geel met oranje schakeringen
Body: medium, intens
Smaak: vanille-tonen en verre kruiden met accenten van kostbare houtsoorten en het parfum van de manden met vijgen die rijpen in de zon.
Alcohol 40°.

Deze prachtige grappa "Villalta" Grappa di Tocai wordt gepresenteerd in een glazen fles in een houten kist in antieke stijl.
De "Villalta" is een geweldig digestief en de perfecte begeleiding bij een pittige avondkoffie.

De bedrijfsgeschiedenis van Bepi Tosolini en grappa begint tijdens de Tweede Wereldoorlog in 1943, toen Bepi Tosolini, geboren in 1918 en inwoner van Friuli, besloot om van het ruwe en onbekende plaatselijke destillaat een grappa te maken die de meest verwende fijnproevers wist te beroeren. Bepi Tosolini gebruikte daarvoor als één van de eersten vaten gemaakt van de Esdoorn. Deze houtsoort gaf de grappa een kristalheldere kleur (in plaats van het troebele geel) en had een positieve invloed op de smaak en aromatische eigenschappen van het product, waardoor deze levendiger en duidelijker werden. Hij werd dan ook terecht bekend als "Master Distiller" en "Patriarch van de Alambiek."

Tot op heden blijft het productievolume van Bepi Tosolini relatief klein, wat het mogelijk maakt om een ​​hoge standaard van kwaliteit en een individuele benadering van elk product te behouden. Ze hebben zelfs een eigen collectie fles-ontwerpen, speciaal voor Bepi Tosolini ontwikkeld.