JavaScript seems to be disabled in your browser.

You must have JavaScript enabled in your browser to utilize the functionality of this website. Click here for instructions on enabling javascript in your browser.

 
Brunello di Montalcino docg 2005 - Querceta
Producent: Querceta
Regio: Toscane
Nominatie: Brunello docg
Druif: Sangiovese

Montalcino is pittoreske stadje gelegen op een heuveltop ten zuiden van Siena in Toscane. Het warme klimaat en de kleibodem zorgen voor mooie krachtige wijnen gemaakt van de Sangiovese druif. Het gebied is beroemd om zijn Brunello di Montalcino wijnen, die verplicht minimaal 2 jaar rijping in eikenhouten vaten hebben.

Querceta is een oude boerderij in het zuiden van Montalcino, vlakbij de abdij van Sint Antimo. Hun wijngaarden liggen boven de Orcia rivier. De vallei beschermt de wijngaarden tegen koude noordelijke winden.

De druiven voor Querceta's Brunello di Montalcino worden met de hand geoogst en ondergaan een fermentatie gedurende 2 weken. De wijn rijpt drie jaar in Sloveense eikenhouten vaten - één jaar langer dus dan de voorgeschreven min. 2 jaar. Het resultaat is dan ook een gestructureerde, complexe wijn. Querceta verkoopt haar wijnen ook onder het label "Tenuta di Sesta", die consequent 2 Bicchieri in de Gambero Rosso krijgt.

Diep granaatrode kleur. Intense, aanhoudende neus. Rokerig, tabak, rijk aan fruit, en zelfs koffie. Een grote, complexe, full-bodied wijn met elegant fruit smaken van wilde kersen en pruimen. Rond en evenwichtig met een lange afdronk. Zachte tannine.
Zoals de meeste Brunello's heeft hij tijd nodig om al zijn goede eigenschappen vrij te geven. Decanteer deze wijn minstens 2 uren op voorhand.
Uitstekend in combinateie met geroosterd vlees, wildgerechten en sterke kazen zoals Parmigiano Reggiano.

Klanten die dit artikel kochten, hebben ook het volgende gekocht: