JavaScript seems to be disabled in your browser.

You must have JavaScript enabled in your browser to utilize the functionality of this website. Click here for instructions on enabling javascript in your browser.

 
Medagliato, Montepulciano D'Abruzzo dop 2014 - Miglianico
Producent: Cantina Miglianico
Regio: Abruzzo
Nominatie: dop
Druif: 100% Montepulciano D'Abruzzo

Deze zeer elegante Montepulciano rijpt in de heuvels van Miglianico. De naam Miglianico, tevens de naam van de cantina, is overigens afgeleid van het romaanse Mellianum en geeft de glooiende heuvels van de Abruzzo weer, gelegen aan de Midden-Adriatische Zee, waar reeds meer dan twee millennia oude, edele wijnranken worden geteeld.

La Cantina Miglianico werd in 1961 opgericht door de inspanningen van een gedurfde groep wijnmakers, onder leiding van de plaatselijke pastoor, Don Vincenzo Pizzica, om te voorkomen dat de grote fabrikanten hun wijnen zouden onderwaarderen. In 1966 werden de eerste flessen geproduceerd.
Vandaag telt de wijnmakerij 300 wijnboeren en beheert meer dan 500 hectare wijngaarden. De kelder herbergt een 200-tal vaten barrique en 60 tonnaux.

Deze Montepulcino is fluwelig, sappig met zachte tannine en met het typisch fruitige gevoel in de mond eigen aan de druif en de regio.

Rijping:
12 maanden in eiken vaten en 6 maanden op fles.

Gerechten:
Rood vlees, wild, gebraad en rijpe kazen.

Levensduur:
6 tot 8 jaar indien de wijn goed wordt opgeslagen, bij voorkeur liggend, donker en met een zo constant mogelijke temperatuur van ongeveer 10-12°C.

EEN AANRADER !! Van wijnkenner tot gelegenheids wijndrinker.

Klanten die dit artikel kochten, hebben ook het volgende gekocht: