JavaScript seems to be disabled in your browser.

You must have JavaScript enabled in your browser to utilize the functionality of this website. Click here for instructions on enabling javascript in your browser.

 
Vejo, Amarone della Valpolicella doc 2007 - Salvalai
Producent: Salvalai
Regio: Veneto
Nominatie: Valpolicella doc
Druif: Corvina, Molinara, Rondinella

De Amarone VEJO is het paradepaardje van het wijnhuis Salvalai.
Er worden enkel druiven gebruikt van de 20 jaar oude gelijknamige wijngaard, met een oppervlakte van 5 hectare. Hier voert men een selectie door met als slogan:
“Kwaliteit boven kwantiteit”.
De wijn is het product van een mengeling van 75% Corvina, 20% Rondinella en 5% Molinara. De druiven worden op roosters verspreid die in “ fruitkamers” staan. Deze fruitkamers zijn zodanig ontworpen dat er een goede ventilatie in ontstaat.
De druiven worden gedroogd tot eind januari waarbij ze tot 40% van hun gewicht verliezen. Hierdoor stijgen de suikers hetgeen een alcoholgehalte van 15% oplevert. Door deze natuurlijke dehydratie ontstaat een sterke concentratie van aroma’s. Na de fermentatie, ongeveer 30 dagen, volgt de malolactische omzetting (van appelzure in de zachtere melkzuren) in inox vaten.
Hierna rijpt de wijn verder 3 jaar in grote Sloveense eiken vaten en daarna in kleinere Franse eiken “barriques”. Eenmaal de wijn gebotteld is, rust hij nog eens 8 maanden op fles.
Een wijn met een volle smaak, warm, uitnodigend en krachtig met een intens granaatrode kleur. Een aanhoudend boeket van rijp, complex fruit. Een perfect evenwicht van fluweelzachte tannines en alcohol met een opvallende toets van chocolade, rijpe kersen en kruiden.

Gerechten:
Bij het hoofdgerecht, in het bijzonder bij rood vlees en wild gerechten. Maar ook sterk aan te bevelen bij oude, rijpe kazen. Een wijn waar je na de maaltijd nog van kan genieten.
Schenken bij een temperatuur van 18°C en minstens 2 uur voor het schenken ontkurken.

Klanten die dit artikel kochten, hebben ook het volgende gekocht: