JavaScript seems to be disabled in your browser.

You must have JavaScript enabled in your browser to utilize the functionality of this website. Click here for instructions on enabling javascript in your browser.

 
Seta Merlot igt 2013 - Salvalai
Producent: Salvalai
Regio: Veneto
Nominatie: igt delle Venezie
Druif: Merlot

Deze wijn is een Italiaanse Merlot met een superieure kwaliteit. En zowaar “een grote wijn” de weerspiegeling is van zijn terroir, dan duidt dit ook op een intense relatie tussen de wijngaard en het milieu, het land en de menselijke interpretatie om dit alles te harmoniseren. De Seta is zonder enige twijfel een perfect resultaat van deze relatie.
Na een macerering (inweking met schillen) van 15 dagen, gevolgd door de malolactische omzetting wordt de wijn in de lente overgeheveld in eiken barriques (60% in nieuwe barriques en 40% in barriques die voor de 2de keer hergebruikt worden), gedurende 15 maanden. Na de botteling blijft de wijn nog eens 6 maanden op rust.

Evenwichtige wijn met een volle robijn rode kleur. Het bouquet is intens met een onmiskenbare smaak van fruit en rode bessen, pruimen en mos, versmolten met vleugje vanille en kruiden. In de mond is hij warm, fluwelig met volle zachte tannine en een lange afdronk.
Na het ontkurken en decanteren schenken bij risotto, pasta, stoofschotels, grillades, rood vlees en oude kaas.
Schenken bij een temperatuur tussen 18°-20°C