Producent: Salvalai
Regio: Veneto
Nominatie: Valpolicella doc
Druif: Corvina, Molinara, Rondinella

Het resultaat van deze techniek waarbij men de druiven laat drogen, levert een wijn met een volle structuur, complex en elegant. Een bijzondere smaak met de expressie van het terroir. Een wijn niet vergelijkbaar met andere wijnen die enkel beter wordt naarmate hij ouder wordt.
De druiven Corvina 70%, Rondinella 25% en Molinara 5% worden geoogst vanaf half september tot begin october. Na de oogst worden de druiven op roosters verspreid in de “fruitkamers”. Deze fruitkamers zijn voorzien van een goede ventilatie. Zodoende drogen de druiven zorgvuldig tot half januari / begin februari. Zij hebben dan ongeveer de helft van hun oorspronkelijke gewicht verloren. Door de natuurlijke dehydratie bekomt men een concentratie van aroma’s, suikers en polifenolen.

Na het drogingproces ondergaan de druiven een zachte persing, waarna de alcoholische gisting begint voor een periode van 20 – 25 dagen bij een temperatuur van 18 – 20°C. Deze gisting gebeurt in contact met de schillen (macereren). Hierna rijpt de wijn verder gedurende 2 tot 3 jaar deels in grote Sloveense eiken vaten en deels in kleinere vaten “Barriques”. Daarna volgt nog een lange rust op fles gedurende 6 maanden.

Een intens robijnrode kleur met een opvallend aroma. Een toets van kersen, kruiden en een licht bittere amandelsmaak maken deze wijn buitengewoon lekker.
Deze Amarone heeft een sterk karakter en is tezelfdertijd zacht, warm, vol en fluwelig.

Ideaal om te serveren bij rood vlees, gebraad en gerijpte kaas. Een wijn om ook na de maaltijd van verder te genieten.
Op te dienen bij een temperatuur van 18 – 20°C. Om van zijn volle kwaliteit te genieten minstens 2 uur voor het opdienen karaferen.

Gouden medaille Concours International Du Vin Bruxelles !!

Klanten die dit artikel kochten, hebben ook het volgende gekocht: