Producent: Gianni Galogiuri
Regio: Puglia


Vincotto wordt sinds 1825 geproduceerd door deItaliaanse familie Calogiuri volgens een goed bewaakt, traditioneel recept.

Wat is Vincotto?
Volgens grote Itaaliaanse koks is Vincotto een elixir (toverdrank), een zoete fluweelachtige azijn met en verfijnde ondertoon van kruiden, druiven en pruimedant. Als er een vergelijking gemaakt zou moeten worden, is uitsluitend een lang gerijpte balamico relevant. Echter, de chef-koksvertellen ons dit geen reeele vergelijking is; Vincotto is hieroor een te uniek, een zich onderscheidend produkt.

Vincotto is gemaakt van twee drivenrassen, de negroamaro en de zwarte Malvasia. De druiven wijn gedroofd opeen hhouten wijnrek; daarna is de most gedurende 24 uur zachtjes ingekookt tot eenvijfde van het volume. De siroop wordt hierna opgeslagen in kleine eikenhouten fusten samen met de moederbacterie van de azijn. Tijdens een vier jaardurende rijping in deze vaten ontwikkelt zich de smaak en het aroma zich verder, zonder ook maar enige toevoeging van kleurstoffen of conserveermiddelen. Vincotto is gewoon puur natuur.

Te gebruiken:
Enkele druppels als dressing of een kruiderij over geroosterd vlees, carpaccio en gegrilde vis. In soepen, op kaas (Parmezaan), over sorbets, fruitsalade en vele andere desserts. Vlees en vleeswaren zullen een rijkere smaak aannemen met een klein scheutje Vincotto.
Een goede remedie tegen verkoudheid, hoesten enz.
(1 tot 2 koffielepeltje per dag innemen).

Klanten die dit artikel kochten, hebben ook het volgende gekocht: