JavaScript seems to be disabled in your browser.

You must have JavaScript enabled in your browser to utilize the functionality of this website. Click here for instructions on enabling javascript in your browser.

 
Prosecco di Valdobbiadene BRUT docg - Althe'a
Producent: Alte'a (Marika Drusian)
Regio: Veneto
Nominatie: Valdobbiadene docg
Druif: Glera

Het antwoord van Italië op de franse Champagne is Prosecco. En wat voor een antwoord! Daar waar de Champagne vaak harder en minder vers voorkomt vanwege zijn verplichte, tweede gisting op fles gedurende 3 jaar (Methode Traditionelle), kiest Italië voor de Methodo Charmat met een korte tweede gisting tot 5 bar op inox vaten die duidelijk meer ruimte laat aan de belletjes. Het resultaat is ronduit verbluffend! De Prosecco druif is geroemd voor haar gevoelige aroma’s en komt enkel in de heuvels rond Valdobbiadene en Conegliano (Noordwestelijk van Venetië) voor. Zij geeft een zeer zachte, verfrissende, mousserende wijn met een strogele kleur, de geur van perzik en verse bloemen en een strelende mousse van bubbeltjes. Met een lange, maar ooh zo subtiele halfdroge afdronk tot slot.

Dat de vinificatie van de Prosecco minder bewerkelijk is dan bij haar franse collega laat zich bovendien duidelijk voelen in de prijs. De steilste heuvels, fossielrijke zandsteen, de late oogst, uitbundige aroma’s en ragfijne bubbels maken van hem de ideale begeleider op elk feest, op een zonnig terras, bij een kleine verpozing, om te toosten, ja, zelfs bij rijke zeevruchten.

Klanten die dit artikel kochten, hebben ook het volgende gekocht: